Söz Elbisesi
Söz, düğün, kına ya da nişan gelenekleri bazen değişimlere uğrasa da geçerliliğini sürdürmektedir. Her bir tören, ayrı bir hazırlık süreci anlamına gelmektedir. Giyilecek kıyafetlerden takılacak takılara, hediyelerden sunulacak ikramlara kadar birçok usulde yoğun bir enerji harcanmaktadır. Söz kesme, birlikteliğin ilk adımı olarak kabul edilmektedir. Genel de kız isteme töreninden hemen sonra aile içerisinde yapılmaktadır. Daha sonra ilerleyen süreçlerle beraber mutluluğa atılan adım olarak bilinir.
 
Söz töreninden giyilecek elbise için araştırmalar çok daha öncesinden başlanmaktadır. Nişan ve düğün merasimlerine göre daha kısa süren söz kesme törenlerinde, kıyafet tercihi olarak sade bir kıyafet seçmek gerekecektir. Dekolteden uzak ve abartısız bir elbise en uygunudur.
Dizinizin hemen altında biten ve yakası hareketli olan bir yeşil elbise tercihleriniz arasında olabilir. Renk konusunda yine sizlerin tercihi önemlidir. Evde yapılacak olan bir törende dekolteden uzak bir görünüme sahip olmak en uygunu olacaktır. Model, kumaş ve detayları hakkında da gerekli araştırmaları yapmak gerekecektir.
 
Yine siyah renkler söz elbiselerinde ilk sırada tercih edilen elbiselerin başında gelebilir. Siyah renk hemen hemen herkese yakışacağı için tercih edilmektedir. Yine dekolteden uzak diz altı bir siyah elbisesi, çok güzel söz elbisesi olabilir. Hem rahatlığına düşkün hem de modayı takip eden bayanlar genel olarak siyah rengi tercih etmektedir.
 
Dilerseniz siyah ve kırmızını kombinlediği bir elbise de tercih edebilirsiniz. Elbisenin size tam olarak oturması gerekmektedir. Renklerin birbirine olan uyumu da önemlidir.Bu uyumu yakaladığınız elbise modeli çok güzel bir söz elbisesi olacaktır.
 
Kalabalık bir ortam içerisinde söz töreni yapılacak ise, kıyafetinizi abiyelerden tercih edebilirsiniz. Omuzları işlenmiş bir abiye tercih ederek çok güzel bir söz elbisesi ortaya çıkarabilirsiniz.
 
Söz isteme organizasyonu bir ortamda gerçekleştirilecekse bu kez farklı bir yol izleyebilirsiniz. Uzun ya da asimetrik bir kesime sahip olan siyah ile kombine edilebilen kıyafetleri seçebilirsiniz. Ya da straplez bir söz elbisesi de uygun olabilir.

Kıyafet seçimlerinde dikkatli davrandığınız sürece, sizin için özel olan bu günde, şık ve modern bir görünüme sahip olabileceksiniz. Kıyafet kararınızı vermeden önce sizin için hazırlanan fotoğraf galerimize mutlaka bakmalısınız ve bunun yanında sizler için tasarlanan onlarca söz elbisesi model ve fiyatları hakkında bilgi almak için www.abiyenial.com sitemiz üzerinden de destek alabilirsiniz. Modaya uyumlu birçok abiye elbiselerinin de sergilendiği internet sitemizde, uygun fiyat aralıklarıyla beraber dilediğiniz her söz elbisesi çeşidine sahip olabilirsiniz. Sadece söz elbiseleriyle değil, abiye kıyafetlerinin her çeşidi, evlilik hazırlığında olan bayanlara gerekli olan tüm hazırlık aşamaları hakkında da geniş bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu özel günlerde, çok güzel kıyafetler seçmeniz sizler açısından büyük önem taşımaktadır. Renk ve uyum bakımından dikkat çeken elbiseler tercih edebilir bu sayede güzelliğinizi şıklıkla taçlandırabilirsiniz.