Kır Düğünü İçin Abiye Tercihi Nasıl Yapılır?

 

Kır Düğünü Elbise Modelleri

 

Kır düğünü günümüzde git gide yaygınlaşan hem çok samimi bir ortamın olduğu hem de eğlencenin doruklara ulaştığı bir düğün kutlama şeklidir. Kendi konsepti içinde tamamen kendi ritüellerinden oluşan bu düğün şekli gelinlik ve damatlıktan tutun, masa dekorlarına kadar her şeye bir tazelik dokunuşu getirmektedir. Kır düğünlerinde ikramlar dahi daha hafif ve hikâyesi olan sunumlardan oluşmaktadır. Böyle bir ortamda davete katılacak konuklarında özenli ve iyi seçilmiş bir hazırlanma sürecinden geçmesi gerekmektedir.

Kır düğünleri için uygun alanlar oldukça fazladır, özellikle bu amaç için hazırlanmış salonlar olmakla beraber hemen her otelin bahçesinde oluşturulacak platformlar ve süslemelerle her alan gibi onlarda kır düğünü salonuna çevirilebilir. Daha samimi bir ortam isteyecek gelin ve damat adayları için kendi evlerinin bahçeleri bile potansiyel bir düğün salonu olabilmektedir. Kır düğünü açık havada ve doğa ile iç içe gerçekleştirilecek bir seremoni olacaktır. Bu nedenle kır düğünü elbise modelleri oluşturulurken tasarımcılara da bu rahatlık ve doğallık ilham kaynağı olmaktadır. Seçeceğiniz elbise kesinlikle dar formlu kaskatı ve sizi gergin gösterecek bir parça olmamalıdır. Daha dökümlü, uçuşan elbiseler, şifon bluzlar ile kombinlenecek mini etekler seçmeniz hem sizin rahatlığınızı sağlayacak hem de ortama daha uyumlu gözükmenize yardım edecektir.

Kır düğününe giderken seçeceğiniz elbise, kesinlikle hafif ve ince kumaşlardan imal edilmiş olmalıdır. Tüller, şifonlar, ipekliler baharlık elbiseler için iyi alternatifler olmaktadır. Ayrıca bu sezon sıkça kullanılan keten, hem organik bir kumaş türü olarak çok sağlıklıdır hem de yaz için çok ideal ve nefes alan bir dokuya sahiptir. Kır düğünü elbise modelleri, genellikle açık renklerden oluşan seçenekleri içerir. Burada dikkat edilmesi gereken husus beyaz renk giymekten mutlaka kaçınılmasıdır. Dünya üzerindeki her toplumda ve kültürde bir düğüne geline rakip olacak şekilde beyaz bir elbiseyle katılmak çok büyük ayıp ve saygısızlık olarak kabul edilir. Nitekim bir düğüne beyaz giyerek gittiğiniz takdirde üzerinizde hiç de sevecen olmayan bakışlar hissedebileceğinizin garantisi vardır. Bu nedenle elbiseniz açık, pastel tonlarda özellikle bu sezon için; mint yeşili, pudra pembesi veya açık bakır tonlarında tercih edilirse sizi çok taze ve hoş bir görüntüye kavuşturacaktır.

Dikkat edilmesi gereken belki de en önemli nokta ayakkabı seçimidir. Kır düğününe giderken gafil avlanıp, ince ve yüksek topuklu bir ayakkabı tercih ederseniz, tüm geceyi sürekli toprak zemine giren topuklarınızı çamurdan kurtarmaya çalışarak geçirirsiniz ve sonucunda, düşme tehlikesi ile dahi burun buruna kalabilirsiniz. Bu nedenle ayakkabı tercihiniz kalın topuklardan yana veya daha da iyisi dolgu topuklardan yana olmalıdır. Boy problemi yaşamayan hanımlar için şık babetler ya da mini bir elbisenin altına giyilebilecek diz kapağınıza kadar uzanan, bağlamalı sandaletler hem şık hem de farklı bir seçim olarak nitelendirilir.

Makyaj yaz günlerinde genel olarak her ortamda hafif tutulması gereken bir uygulamadır. Aksi takdirde yüzünüzden sıcağın etkisiyle akabilir ve güzel olma çabası içindeyken çok daha kötü bir görüntüye ulaşabilirsiniz. Kır düğünü elbise modelleri içinden kendine en uygun tercihi yapan hanımlar bu aşamadan sonra makyaj seçimine geçebilirler, makyajda öncelikle sıcağın ve açık havanın etkisiyle yüzden akıp gitmemesi için iyi bir baz kullanılmalı, cilt iyice nemlendirilmeli daha sonrasında makyaja geçilmelidir ve makyajda doğal tonlar kullanılmalı, yaz mevsimine uygun güneşte bronzlaşmışçasına bir görüntü sağlanmalıdır.

Saçlarınızın güzel olmasını isterken, abartılı bir görüntüye ulaşıp konseptten uzaklaşmasını istemiyorsanız, kendi kendinize yapabileceğiniz saç modellerini tercih edebilirsiniz. Bu yolla hem kontrol kendi elinizde olur hem de hayalinizdeki modeli oluşturmanız kolaylaşır. Açık bir saç uçuşlu bir elbise tercih edildiyse daha uyumlu olacaktır, yüzü çok kapamayan anacak açık havada rüzgârın etkisiyle savrulan saçlarınız size çok hoş ve romantik bir hava katacaktır.