Görümceler Düğünde Ne Giymeli?

 

Görümceler için abiye elbise tavsiyeleri

 

Görümce; çiftlerden kız tarafının eşinin ablasına veya kız kardeşine halk arasında konulan hitap şekli olarak tanımlanabilmektedir. Eski zamanlarda her ne kadar görümce ve gelinlerin pek iyi anlaşamadığına dair hikâyeler anlatılsa da günümüzde şartlar daha modern ve hoşgörüye daha açık olduğundan bu durumun atlatılmış olduğu ve bir şehir efsanesi olarak kaldığı söylenebilir. Düğünde görümcenin, düğün sahibi sayılabilecek sayılı kimselerden birisi oluşu ve birinci dereceden akrabalık konumu dolayısı ile kesinlikle oldukça şık ve özenilmiş bir görüntü içerisinde olması gerekmektedir. Görümce kişisi yapacağı elbise tercihinde düğün konseptine bağlı olmakla beraber, abiye seçmelidir denebilir.

Görümce abiye elbisesi özenilmiş ve dikkatle seçilmiş bir parça olmalıdır. Düğündeki sayılı şık kimseler arasına girmesi gerekmekte olan görümce karakteri elbisesini seçerken, birkaç hususa dikkat etmelidir. Öncelikle düğüne gelen herkesin dikkat etmesi gereken koşul görümce içinde gündemdedir. Seçilen kıyafet veya saç modeli kesinlikle gelinle yarışıyormuşçasına bir görüntü oluşturmamalıdır. Bu kesinlikle bir bayana en önemli gününde yapılacak en hatalı hareket olacaktır. Görümce abiyesinde gösterişe ve abartıya kaçabilir; konumu dolayısı ile bu yadırganacak bir durum değildir.

Abiye elbiseyi, abiye kategorisine sokan faktör öncelikli olarak kumaş seçimidir. Elbisenin üstte ne kadar uyumlu ve kaliteli görüneceği öncelikle kumaşıyla ilgilidir. Sezon modasına bakıldığında en popüler görüntünün kendinden ışıltılı olan herhangi bir kumaş ile bu kumaş için saten, buzlu saten veya jarse tercih edilebilir, mat tüllerin kombinlenmesi olduğunu söylemek mümkündür. Üst bedeni daha dokulu bir kumaştan oluşan, eteği tül detaylı ve uçuş uçuş bir elbise tercih edilirse; trendlere uygun bir şıklığa ulaşmak mümkün olacaktır. 

Abiye elbise kesimi için ise söylenecek genel bir kalıp yoktur, elbisenin modeli ve elbiseyi taşıyacak kişinin fiziksel özelliklerine göre elbise modeli şekillendirilebilir.  Yaygın olarak yanlış bilinen bir algı abiye kavramının illaki, yerlere kadar uzanan metrelerce kumaştan dikilmiş uzun bir tuvalet olması gerektiği yönündedir ancak bu kesinlikle yanlış bir önyargıdır. Özellikle son dönemde ünlü markaların çıkardığı koleksiyonlar incelendiğinde, çok şık mini elbiselerin var olduğu görülecektir. Görümce abiye elbisesi, upuzun olup yerleri süpürecek diye bir kaide yoktur. Şık ve güzel dikilmiş ultra mini veya normal mini bir elbise tercihi yapan kişi, birçok uzun elbiseli rakibine kıskançlık hissi yaşatabilmektedir.

Mini elbiselerde ayakkabı kombini, uzun bir elbiseye göre her zaman bir tık daha önemli olmuştur. Bunun nedeni mini bir elbise giyildiğinde ayakkabının görünmemesi gibi bir ihtimalinin kalmaması ve en az elbise kadar dikkat çekmesidir. Bu nedenle mini bir elbise tercih edilirse, ayakkabıda abartıdan kaçılmaması gerekir. Ancak dikkat edilmesi gereken bir konuda, tercih edeceğiniz ayakkabının topuk boyu arttıkça elbisenizi mini gösterme oranının da artacağıdır. Bu noktada dikkatli bir kombin yapılaması gerekir. Ayakkabı elbisenin içindeki herhangi bir tondan seçilebileceği gibi bir ton koyu veya bir ton açık renkte olması da şıklığınıza şıklık katacak bir detaydır denilebilir. Görümce abiye elbisesi mutlaka şık ve dikkat çekecek bir ayakkabı ile tamamlanmalıdır. 

Abiye elbisenizin modeline göre aksesuar seçimi yapmanız önerilmektedir. Kendinden şatafatlı ve detaylı bir abiyeden yana seçim yaptı iseniz aksesuarları çok fazla abartmamak ve daha minimal parçalar seçmek daha yerinde bir karar olacaktır. Özellikle saç aksesuarı olarak kullanabileceğiniz zarif parçalar şıklığınızı tamamlayan küçük ama önemli dokunuşlar olmaktadır ve detaylara önem veren; şıklığın detaylara gizlendiği fikrine sahip hanımlar için imza niteliğinde dokunuşlar yaratacak bir fikir olacaktır.