Düğünde Eltiler Ne Giymeli ?

 

Gelinin eltisi düğünde nasıl bir elbise tercih etmeli?

 

Günümüzde abiye bir elbiseye ulaşmak eskisi kadar zor ve sınırlı şartlarda değildir. Artık hemen herkesin tarzına hitap eden hazır giyim modelleri olduğu gibi, herkesin elinin altında sınırsız bir katalog olan internet âlemi ve moda blogları bulunmaktadır. Kişi yüzlerce seçenek içinden kendine en fazla yakışacağını düşündüğü modeli tercih edebilir, hayalinde daha farklı bir model var ise uygun kumaşı temin ederek özel olarak diktirebilmektedir.

Peki elti abiye elbisesi Nasıl Olmalıdır? Elti halk arasında damadın, abisinin veya erkek kardeşinin eşinin gelin ile olan akrabalık bağını karşılayan bir sözcük olarak kullanılmaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere elti düğün sahiplerinden biri sayılmaktadır bu nedenle de geceye özenli ve dikkatli bir biçimde hazırlanmalıdır. Elti abiye elbisesi, taşlarla bezenmiş, özel dikim, ışık saçan bir tasarım olabileceği gibi daha sade ve şık bir modelde tercih edilebilir. Bu noktada olması gereken kesin bir bilgiden ziyade kişinin kendi genel tarzına hangi seçeneğin daha yatkın olacağı ve kendini nasıl bir modelin içinde daha iyi hissedeceğidir.

Sade Abiye Elbise Almak İsteyenlere Tavsiyeler

Abiye elbise tercihini, şık ancak daha sade bir modelden yana kullanmak isteyenlere verilebilecek birkaç tavsiye vardır. Öncelikle elbise modelinde sadelik üzerinden gidileceğinden kıyafete hareket katacak ve ağırlaştıracak parçalarla kombin yapmak gerekecektir. Sade bir model isteyenlere, belden oturtmalı yere kadar dümdüz uzanan sizi su gibi gösterecek modeller veya balık kesim olarak bilinen bel ve kalça bölgesini sarmalayarak aşağı doğru bollaşan modeller önerilebilir. Daha pastel tonlarda seçilecek kumaş renkleri ile elbisede zarafet ve şıklık aynı anda yakalanabilir ve düğün için oldukça elverişli bir görüntüye ulaşılır.

Gösterişli Bir Abiye Elbise Almak İsteyenlere Tavsiyeler

Tercihini daha gösterişli bir modelden yana kullanmak isteyen kimseler için, parlak ve sim ile bezenmiş kumaşlar iyi bir tavsiye olacaktır. Elti abiye elbisesi, bu tarz kendinden ışığı yansıtan ve karanlıkta ışık oyunları yaparak kişiye şıklık ve hareket katan bir modelden seçilebilir. Böyle bir model tercih edildiğinde tüm gözlerin üzerinizde olması çok olasıdır. Tek parçadan oluşacak bir elbise giyilecek ise, kesimde farklılıklar yaratmak mümkündür. Örneğin belden yukarısı bedene yapışık, alt tarafı bir o kadar hacimli ve kabarık bir elbise ile eski masallardan fırlamış bir prenses gibi mükemmel ve büyülü derecede güzel görünmek mümkündür.

Abiye Elbisenin Altına Nasıl Bir Ayakkabı Tercih Edilmelidir?

Abiye elbise kombininizi tamamlayacak en önemli tamamlayıcı ayakkabınızdır, eğer uzun bir elbise giyilecek ise ve kişi boyunu yükselterek değimi yerindeyse daha uzun ve kuğu gibi bir görüntüye sahip olmak istiyor ise platformlu bir model seçerek hem birçok ayakkabıya göre daha konforlu bir seçim yapmış olacak hem de boyunu tercih ettiği ayakkabı modeline ve topuk uzunluğuna göre 20 cm’ e varacak şekilde uzatabilecektir. Ancak gece boyunca bu kadar yüksek topuklar üzerinde rahat edemeyeceğini düşünen hanımlar için küçük tavsiyelerde bulunmak mümkündür, böyle bir durumda sizi gecenin ilerleyen saatlerinde ayaklarınızın şişmesinden korumak adına çantanızda daha kısa topuklu veya dolgu topuklu alternatif bir model bulundurmak iyi bir önlem olacaktır.

Eşler Düğünlerde Birbirleri İle Uyumlu Giyinmek Zorunda Mı?

Açıkçası bu konu üzerinde kesin yargıya varılmış net bir karar bulunmasa da tercih edilen görüntü eşlerin birbiriye, azda olsa bir uyum içerisinde olması gerektiği yönündedir. Örneğin elti abiye elbisesi düğün için kırmızı alt ve üst tonlarından oluşacak şekilde diktirilmiş ise, aynı kumaştan eşine küçük bir mendil veya yaka süsü yapılması çiftin renk bütünlüğünü yakalaması ve daha estetik görünmesi adına güzel bir detay olacaktır ayrıca bir ömür anı kalacak fotoğraflarda da uyumlu görünmelerini sağlayacaktır.

Abiye Elbise Üzerine Ne Giyilir?

Eğer düğünün yapılacağı mekâna tam olarak araçla ulaşım mümkün değil ise veya kısa bir mesafe için olsa dahi yürümek gerekiyor ise hem kıyafetinizi hava koşullarından korumak hem de kendinizi koruyabilmek adına üzerinize bir şeyler almanız gerekebilmektedir. Böyle bir durumda klasik bir kaban veya kürk, kaşe gibi değerli materyallerden yapılmış uzun bir manto giymek sizi havadan koruduğu kadar şıklığınızdan ödün vermenizi engelleyecek parçalar olacaktır.