Damat  Annesi Abiye Elbisesi

 

Damat annesi için elbise seçimi ve öneriler

 

Günümüz düğünlerinde, yeni neslin tercihlerini daha minimal seçeneklerden yana kullanması oldukça sık görülmeye başlanmıştır; ancak aileler için durum aynı değildir. Yıllarca emek verdikleri evlatlarının, sünnet veya evlilik herhangi bir mürüvvetine şahitlik edecek olan ebeveynler özellikle de anneler o özel gecede çok şık görünmek istemektedirler ve abartıdan kaçmamaktadırlar. Oğlan annelerine, herhangi bir abiye elbise önerisi yapılırken öncelikle düğünün özelliği göz önünde bulundurulmalıdır.

Oğlunu Evlendiren Anneler, Düğünde Ne Giymelidir?

Eğer bahsi geçen düğün bir evlilik düğünü ise, elbise seçimi biraz daha zorlu geçecektir. Öncelikle evlilik düğününde şahısların yakınlık derecesi ne olursa herhangi bir aile ferdi dahi gelin ve damadın önüne geçecek herhangi bir hareket ve sözden kaçınması gerektiği gibi, kıyafet seçimini yaparken de bu durumu göz önünde bulundurmalıdır. Oğlan annesi abiye elbisesi abartılı koyu renk bir seçimden yana yapılır ise bu seçim saç ve makyaj ile mutlaka dengelenmelidir. Koyu renk her zaman kişiyi beden olarak incelten ve daha zarif gösteren tonlar olarak bilinir. Bu nedenle tamamı siyah renk olmayan ancak siyah ve ışıltılı detayları olan uzun bir abiye doğru bir seçim olacaktır denebilir.

Sezonun Abiye Modası ve Zamansız Parçalar

Sezonun abiye modası incelendiğinde, 70’ler modasına hafif bir dönüş görülmektedir. Abiyelerde karşımıza oldukça sade ama gösterişli parçalar çıkmaktadır. Kombinler tek bir elbiseden oluşabileceği gibi özellikle yüksek bel etek veya pantolonlar ile tamamlana ışıltılı büstiyerler ve bluzlar görülmektedir. Yine de özellikle bir düğünde tercih edilecek olan abiye tek parçadan oluşan bir tuvalet olur ise daha klasik ve zamansız güzellikte bir görüntü elde edebilmek mümkündür.

Bir Beden Küçülten Model ve Kumaş Tercihleri

Eğer kilo problemi olan veya bölgesel sıkıntı yaşayan bir oğlan annesi söz konusu ise, tercihini sihirli diye tabir edilen esasında küçük dikim hilelerinden ibaret olan modellerden yana kullanabilir. Aynı şekilde kumaş cinsi ve özelliklede deseni kilo problemini gizlemekte çok önemlidir, sizi olduğunuzdan zayıf veya şişman göstermesi çok mümkün olan bir adımdır. Hanımlara tavsiye edilebilecek en önemli husus, kusurlu olan bölgenizde büyük detayları olan kumaşlardan özellikle kaçınmanız ve sade aynı zamanda daha minik motifli kumaşları tercih etmeniz yönündedir.

Doğru Ayakkabı Seçimi

Ayakkabı seçme adımı hiçbir zaman hak ettiği önemi göremese de aslında en önemli kısımlardan biridir. Bu nedenle özenle ve ince eleyip sık dokunarak bir model seçimi yapılmalıdır. Eğer oğlan annesi abiye elbisesi abartılı koyu renk bir seçimden yana yapılmış ise, ayakkabı uzun abiyenin altın elbise boyu ile tam kapanabilecek topuk uzunluğuna sahip bir model seçilmelidir. Elbiseniz ışıltılı ve gösterişli bir modelse ayakkabıda rugan veya muadili ışığı yansıtan bir materyal kullanmamanız tavsiye edilir. Onun yerine deri veya süetten yana bir seçim yapmak sizi daha şık bir görüntüye kavuşturacaktır.

Doğru Saç Modeli Ve Makyaj

Görüntünüzün şık ve gösterişi olmasını istiyorsanız atacağınız son adım doğru saç modeli ve makyaja karar vermektir. Bu aşamada elbisenize göre bir seçim yapmak mantıklı olacaktır. Gösterişli ve görkemli bir görüntüye sahip olmak isteyen oğlan annelerine seçimlerini şık ve hacimli bir topuzdan yana kullanmaları tavsiye edilir bu görüntüye hafif ve doğal tonlarda yapılacak gözleri ön plana çıkaran bir makyaj eşlik etmelidir.